Hizmette Farklı Yakalayın | Eksen Redüktör
Bizi Ara

Endüstriyel Tip Redüktör Modelleri

Redüktörler; endüstriyel alanlarda kullanılan motorlarda beygir ve hız gücünü düşürerek çok daha yüksek bir tork elde etmeyi sağlayan ekipmanlara verilen isimdir. Farklı motor tiplerinde kullanıldığı görülen bu ürünler kendi içerisinde çok farklı kategorilere ayrılır.

Endüstriyel redüktör satın almak isteyen kişilerin redüktörler hakkında detaylı olarak bilgi sahibi olması çok önemlidir. Bu noktada genellikle alıcılar satın alacakları işletmelerle iletişime geçerek kendi taleplerini iletirler. Satıcı ya da üretici sıfatıyla hizmet veren markalar, en doğru redüktör özellikleri hakkında bilgi vererek müşterileri yönlendirir.

Endüstriyel Tip Redüktörler

Bu sektörde üretici sıfatıyla bulunmayan işletmeler, en fazla rağbet gören redüktör çeşitlerini bulundururken diğerlerinin satışı daha zorlayıcı olmasından kaynaklı tercih etmez. Ancak bu konuda üst düzey kalite standartlarında hizmet anlayışıyla ön plana çıkan Eksen Redüktör olarak bizler üretici sıfatıyla ihtiyaç duyulan tüm redüktörleri sunmaya devam ediyoruz.

Endüstriyel Tip Redüktör Modelleri

Redüktör; mekanik bir güç aktarımı için kullanılan cihazlar olarak nitelendirilir. Bu cihaz sayesinde bir motorun döndürdüğü yüksek hızlı bir milin, dişli çarklar aracılığıyla daha düşük hızlara dönüştürülmesi sağlanabilir. Redüktörler; günümüzde birçok farklı alanda ve endüstriyel uygulamada kullanılırlar. Özellikle ağır yüklerin hareket ettirilmesinde bu ürünlerin aktif rol oynadığı söylenebilir.

Redüktörler, farklı dişli sayıları ve farklı dişli tipleri ile tasarlanırken söz konusu olan bu dişli çarklar, bir dişli yüzeyine temas ederek gücü döndürür ve daha düşük hızla aktarırlar. Bu yüzden redüktörlerin dişli çarkları, uzun ömürlülük ve dayanıklılık sağlamak açısından yüksek kaliteli malzemeler kullanılarak imal edilir.

Redüktörler, birçok farklı uygulamadan kullanılan ürünlerdir. Örnek vermek gerekirse; bir santrifüj pompasının yüksek hızda dönen bir miline bağlı redüktör kullanılarak daha yüksek tork ile düşük hızda çalışmasını sağlamak mümkün olabilir. Bu durum pompalama işlemi sırasında çok daha fazla malzeme taşınmasını ve daha yüksek bir verimlilik elde edilmesini mümkün kılar.

Bu ürünler evde kullanılan aletlerde sıklıkla karşınıza çıkarken, endüstriyel alanda olmazsa olmaz bir konumda yer alır. Örneğin, bir çamaşır makinesinin tamburunun dönmesini sağlayan motorun hızı, bu çalışma prensibine sahip bir redüktör kullanılarak kontrol edilebilir durumdadır.

Ayrıca endüstriyel redüktörlerin temel işlevleri şu şekildedir:

  • Hız azaltma: Redüktörler, yüksek hızlı bir şekilde giriş şaftındaki dönme hareketini daha düşük hızlarda bir çıkış şaftına aktararak hız azaltma işlevini yerine getirme özelliğine sahip ürünlerdir. Bu özelliği ile endüstriyel makinelerde ya da taşıt sistemlerinde motorun daha yüksek hızda çalışmasına rağmen çıkışta istenilen düşük hızın sağlanmasına yardımcı olur,
  • Tork arttırma: Redüktörler, çıkış tarafından bulunan torku artırarak işlem yapma özelliğine sahiptir. Bu noktada tork ise dönme momenti ya da dönme kuvveti olarak ifade edilebilir. Redüktörler; girişte bulunan yüksek dönme hareketini daha düşük hızda çalışırken daha fazla tork üretimi yaparak çıkışa aktarır ve bu işlevi yerine getirir,
  • Tersleme ve yönlendirme: Günümüzde kullanılan bazı redüktörler, dönme hareketini ters yönde iletmek ya da yönlendirmek amacıyla kullanabilir. Bu durum birçok uygulama için gerekli olurken, özellikle taşıt sistemlerinde ve endüstriyel makinelerde olmazsa olmaz hale getirir,
  • Yük dengeleme ve koruma: Redüktörler, mekanik sistemler sayesinde yükün dengelenmesine yardımcı olurken, aşırı yüklenmeye karşı koruma sağlayan ürünlerdir. Düşük hız ve yüksek tork, ağır yükleri taşımak ya da aşırı derecede yüklenmeye karşı önlem almak için son derece idealdir.

Bu yüzden endüstriyel redüktörler konveyör bantları, karıştırıcıları, matkaplar, pres makineleri ve diğer endüstriyel ekipmanlarda tork kontrolü ve yüksek tork ihtiyaçları için oldukça idealdir.

Endüstriyel Tip Redüktör Çeşitleri

Endüstriyel alanlarda aktif şekilde kullanılan redüktör türleri aşama sayısına ve dişli türüne göre sıralanır. Buna bağlı olarak aşama sayısına göre redüktör türleri şu şekilde sıralanabilir:

  • 1 kademeli redüktörler,
  • 2 kademeli redüktörler,
  • Çok kademeli redüktörler olmak üzere üç farklı grupta değerlendirilir,

Endüstriyel alanlarda kullanılan redüktörler dişli tipine göre birbirinden ayrılır. Dişli çeşidine göre dikkat çeken redüktör çeşitleri şu şekildedir:

  • Sonsuz vidalı redüktörler,
  • Düz dişli redüktörler,
  • Şaft montajlı redüktörler,
  • Helisel dişli redüktörler,
  • Konik dişli redüktörler,
  • Hypoid dişlili redüktörler,
  • Paralel dişli redüktörler,
  • Harmonik redüktörler,
  • Ayna- mahruti (konik-helisel) dişli redüktör,
  • Planet dişli redüktör,
  • Spinea redüktörler,
  • Hoya planet redüktör olarak ifade edilebilir.

Endüstriyel redüktör çeşitleri arasında ağır hizmet tipinde üretilen redüktörlerde bulunur. Endüstriyel redüktör kategorisi altında incelenen bu ürünler daha büyük görevlere sahip olmaları ile bilinir. Genel olarak en ağır işlemlerin gerçekleştirilmesi için kullanılan bu ürünler maliyet olarak biraz daha üst seviyelerde olan ürünlerdir.

Günümüzde çok fazla kullanılan ve hayatı kolaylaştıran endüstriyel redüktörlerin bilinen birçok avantajı vardır. Bu cihazlar, yüksek torklu hareket sağlama özelliği ile güç aktarımı sırasında enerji kaybını büyük ölçüde azaltır. Ayrıca düşük hızda çalışma imkânı sağlamaları ve uzun ömürlü olmaları bu ürünlerin öne çıkan özellikleri arasında yer alır. Aynı zamanda redüktörlerin farklı boyutları ve dişli tiplerinin olması, farklı uygulamalara uygun tasarlanabilir olmasına yol açar. Ancak bunun yanı sıra bu ürünlerin bazı dezavantajlarının olduğunun bilinmesi gerekir. Örneğin, yüksek hassasiyet gerektiren uygulamalar için dişli yüzeylerinde yıpranma ve aşınma meydana gelmesi kaçınılmazdır. Ayrıca redüktörlerin bakım ve onarımı, dişli yüzeylerindeki yıpranma ve aşınma gibi sebeplerle maliyetli ve zaman alıcı olabilir. Bu özellikleri göz önünde bulundurarak ihtiyaca uygun redüktör alışverişi yapmak sorunsuz bir kullanım deneyimi sunar.

Redüktörler, mekanik güç aktarımı sayesinde günümüzde çok yaygın bir şekilde kullanılır. Birçok ev aletlerinde ve endüstriyel uygulamada önemli konumda yer alan bu cihazlar, yüksek tork ve düşük hızlı hareket gerektiren işlemler oldukça idealdir. Redüktörler, sahip olduğu geniş bir dişli yelpazesi ile tasarlanabilir ve farklı dişli tipleri sayesinde uygulamalara özel olarak uyarlanabilir.

Endüstriyel Tip Redüktör Modelleri

Uygulama amacına ve uygulama alanına göre tercih edilen endüstriyel redüktör modellerinde bir takım değişikliklerin yaşanması normaldir. Bu noktada çok farklı tarzda ve özellikte üretilen redüktörleri satın almak gerekebilir. Eksen Redüktör, bu anlamda iletişime geçtiğinizde kalite odaklı hizmet veren ve müşteriler için yol gösterici olan bir firma olarak nitelendirilebilir. Çünkü firmamız üretici sıfatıyla bulunduğu bu sektör içerisinde birbirinden farklı kullanım alanlarına sahip redüktör modellerini sizlere sunar.

Endüstriyel redüktörlerin kullanım alanları da son derece geniştir. Taşıma ekipmanlarında, iş makinelerinde, otomotiv sanayisinde, matbaa makinelerinde, denizcilik sektöründe, tekstil makinelerinde, güneş enerji sistemlerinde, atıksu ve su pompalarında, endüstriyel robotlarda ve farklı birçok endüstriyel uygulamada redüktörler kullanılabilir.

Redüktör seçiminde uygulamanın ihtiyaçlarına uygun bir dişli oranının tercih edilmesi çok önemlidir. Ürünün diş oranı; dişli çarkları arasındaki çap farkı sayesinde belirlenir ve bu gücü dişliler arasında nasıl aktarabileceğini tespit eder. Aynı zamanda kullanılan redüktörün tasarımı, boyutu, malzemesi ve yük kapasitesi gibi etkenler seçim konusunda çok önemlidir.

Redüktörler, mekanik güç aktarımı konusunda çok önemli bir role sahip olmalarının yanı sıra, doğru bakım ve kullanım yapılmadığında arıza verebilirler. Bu yüzden özellikle endüstriyel alanlarda kullanılan redüktörlerin bakımı düzenli olarak yapılmalı ve arızalarının zamanında onarılması gerekir. Bu, redüktörlerin çok daha uzun ömürlü olmasını sağlarken, aynı zamanda uygulamalarda daha etkili ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlar.

Sonuç olarak endüstriyel redüktörler, mekanik güç aktarımı için kullanılan ve birçok endüstriyel uygulamada hayati öneme sahip olan cihazlar olarak karşınıza çıkar. Yüksek torklu hareketleri sağlama özelliği, düşük hızda çalışma imkanı, enerji kaybını büyük ölçüde azaltmaları ve farklı dişli tipleri ile uygulamaya uyarlanabilir olması bu ürünlerin seçiminde aktif rol oynayan önemli faktörlerdir.

Endüstriyel Tip Redüktör Fiyatları

Endüstriyel tip redüktör fiyatları; tercih edilen redüktör modeline, teknik özelliklerine, kullanım alanına ve firma seçimine göre değişiklik gösterir. Redüktör üreticisi ve satıcısı olarak üst düzey kalite standartlarında üretimlerle fark yaratan ve rakiplerinden hep bir adım öne çıkan Eksen Redüktör bütçe dostu fiyatlandırmalarla her müşterinin ihtiyacına hitap eden çok geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Kaliteli alışveriş deneyimi yaşamak ve sorunsuz bir redüktör alışverişi için web sitemizi ziyaret edebilir ve alanında uzman kadromuzdan teknik destek alabilirsiniz.

Teklif alın veya bize ulaşın alanı!