Hizmette Farklı Yakalayın | Eksen Redüktör
Bizi Ara

KEMP VİBRASYON MOTORU

KEM-P Elektrikli vibrasyon motorları, 26.000 kg’a kadar santrifüj kuvveti üretebilen ve çoklu voltajlarda olan seçenekleri ile sarkaç konveyörler, elek konveyörleri, sarkaç boruları, elek makineleri, spiral konveyörler, ayırma ızgaraları, sıralama makineleri, titreşimli iskeleler, rezonans konveyörleri, sarkaç değirmenleri, bunker titreşimler ve akışkan olan kurutucular için idealdir.

Vibrasyon motorları, titreşim hareketi üreterek çalışan bir motor tipi olarak karşınıza çıkar. Vibrasyon motoru çeşitleri, endüstriyel uygulamalarda titreşim enerjisine ihtiyacı olan birçok alanda çok sık şekilde kullanılır. Titreşim motorları olarak da nitelendirilen vibrasyon motorları, içerisinde bulunan ve balans üreten ağırlıklar ile devirleri titreşime çeviren motor olarak kullanılır. Motor sisteminde bulunan dönel şafta konulan ve merkezi olmayan bir ağırlık, motorda dengeyi bozarak ve bu sayede ortaya titreme hareketi çıkarır.

Endüstriyel alanlarda sıklıkla kullanılan vibrasyon motorları üç sınıfa ayrılır:

  • Elektrikli vibrasyon motoru,
  • Pnömatik vibrasyon motoru,
  • Elektromanyetik vibrasyon motoru.

Vibrasyon Motorları Hangi Alanlarda Kullanılır?

Vibrasyon motorları, birçok farklı endüstriyel uygulamada hem bileşen olarak, hem de tek parça şeklinde kullanılır. Ayrıca vibrasyon motorları, titreşim hareketinin gerektiği birçok endüstriyel uygulamada olmazsa olmaz bir konumda yer alır. Bunların başlıca kullanıldığı alanlar ve endüstriyel tesisler şu şekilde sıralanır: yem ve un fabrikaları, ziraat makineleri, kum ve kömür ocakları, filtre tesisleri vs.

Vibrasyon motorları temelde dairesel ve doğrusal hareket ederek ikiye ayrılır. Bütün motor sistemlerinde olduğu gibi, vibrasyon motorlarının uzun ömürlü ve sağlıklı şekilde çalışabilmesi için periyodik bakımlar çok büyük önem taşır. Özel olarak sürekli titreşim hareketi nedeniyle, bu sistemin yağlanması sorunsuz çalışması ve uzun vade kullanılabilmesi için çok önemlidir.

Mekanik titreşimler oluşturarak bir nesneyi sarsma ya da hareket ettirme işlevini yerine getiren elektrik motoruna vibrasyon motoru ismi verilir. Vibrasyon motorları, en yüksek hızlı dönme hareketi ile merkezkaç kuvveti üretir ve bu kuvvetler, motorun montajlandığı cihazda hemen titreşim üretmeye başlar. Farklı bağlantı tiplerine, devirlere, güçlere ve boyutlara sahip olabilen vibrasyon motorlarıda mevucttur.

En sık kullanıldığı alanlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Gıda endüstrisi: Gıda endüstrisinde besleme, malzeme taşıma, dozajlama, eleme ve paketleme gibi işlemler için sıklıkla kullanılır,
  • Yüzey işlem sektörü: Yüzey işlem sektöründe parlatma titreşim motorları, taşlama, temizleme, ayrıştırma ve sınıflandırma gibi işlemler için kullanılır,
  • Beton endüstrisi: Titreşim motorları, beton karıştırma, kalıplama, döküm, sıkıştırma gibi işlemler için kullanılır. Betonun homojen bir şekilde karışarak, oluşan hava kabarcıklarından arınması için vibrasyon motorları gerekir. Ayrıca betonun söz konusu kalıplara tam olarak oturması ve beklenen şekli alması için bu uygulama çok önemlidir. Beton endüstrisinde en sık kullanılan vibrasyon motoru ile KEM-P markadır.

Vibrasyon motorlarının kullanıcıya sunduğu avantajlar şu şekilde sıralanır:

  • Kolay montaj: Birbirinden farklı bağlantı tiplerine göre çok kolay bir şekilde monte edilebilir. Ayak bağlantılı ya da flanş bağlantılı vibrasyon motorları tercih edilebilir seçeneklerdir,
  • Mekanik basitlik: Vibrasyon motorları, diğer titreşim üreten sistemlerle kıyaslandığında çok daha basit bir yapıya sahiptir. Vibrasyon motorlarında zincir, kayış, dişli gibi ek parçalara ihtiyaç yoktur,
  • Düşük bakım maliyeti: Düşük enerji tüketimi ve uzun ömürlü kullanım konforu sayesinde bu ürünler düşük bakım maliyetine sahiptir. Bakımı sırasında temizlik ya da yağlama gibi işlemler gerekmez,
  • Esnek çalışma: Çeşitli frekans ve amplitüd ayarlarına göre esnek çalışma prensibine sahiptir. Vibrasyon motorlarının çalışma parametreleri, elektronik olarak da rahatlıkla kontrol edilebilir.

Vibrasyon Motoru Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vibrasyon motorun seçimi sırasında dikkat edilmesi gereken bazı detaylar vardır. Bu detaylar şu şekilde sıralanabilir:

  • Uygulama tipi: Tercih yapılırken, uygulamanın amacına uygun bir model seçimi yapılmalıdır. Örnek vermek gerekirse; Beton sıkıştırma için yüksek devirli ve yüksek güçlü bir tercih yapılmalıdır,
  • Montaj şekli: Vibrasyon motoru seçimi yapılırken, montaj şekline uygun olan bir model seçilmelidir. Örneğin; dikey ya da yatay olarak monte edilecek bir vibrasyon motoru için flanş bağlantılı model seçimi yapılması gerekir,
  • Boyut ve ağırlık: Titreşim motoru seçimi yapılırken, ağırlık ve boyut değerlerine mutlaka dikkat edilmelidir. Ağırlık ve boyut değerleri, vibrasyon motorunun montaj alanını ve taşıma kapasitesini tespit eder. Bu değerler, uygulamanın kısıtlamalarına göre tercih edilmelidir.
  • Güç ve devir: Titreşim motoru tercihi yaparken, güç ve devir değerlerine dikkat edilmesinde fayda vardır. Güç ve devir değerleri, vibrasyon motorunun ürettiği merkezkaç kuvvet ve frekansını tespit eder. Güç ve devir değerleri, uygulama gereken titreşim şiddeti ve hızına göre tercih edilmelidir.

Vibrasyon motoru; birçok farklı endüstriyel uygulama için kullanılan çok önemli bir elektrik motorudur. Vibrasyon motoru seçimi sırasında, uygulamanın ihtiyaçlarına en uygun modeli tercih etmek gerekir. Vibrasyon motoru seçiminde güvenilir markaları tercih etmek, uzun vade kullanımda avantaj sağlamasına neden olur.

Vibrasyon motoru, elektrik enerjisini mekânın titreşim enerjisine çeviren bir elektrik motoru olarak kullanılır. Bu motorların çalışma prensibi ise merkezkaç kuvveti ilkesine dayanır. Merkezkaç kuvveti; bir cismin dairesel hareket ederken merkezden uzaklaşma eğilimine sahip olması anlamına gelir. Rotor miline bağlı şekilde dönen eksantrik ağırlıklar, bir merkezkaç kuvveti ortaya koyar. Bu kuvvetler, motorun montajlandığı cihazda farklı titreşimler oluşturur.

Titreşim motorlarının çalışma prensibi, elektronik olarak kontrol edilebilir olmasıdır. Vibrasyon motorunun ürettiği titreşim hızı ve şiddeti, eksantrik ağırlıkların büyüklüğüne, açısına ve konumuna bağlı olarak değişir. Eksantrik ağırlıkların büyüklüğü arttıkça, titreşim seviyesi de bir o kadar artar. Eksantrik ağırlıkların konumu değiştirdiğinde ise titreşim yönü farklılaşır. Eksantrik ağırlıkların açısı doğru ayarlandığında, titreşim frekansı ayarlanabilir. Titreşim motoru, birçok farklı endüstriyel uygulamada kullanılan çok önemli bir elektrik motorudur. Bu motorlar arasında bir seçim yaparken, uygulamanın ihtiyaçları mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Bu yüzden vibrasyon motoru üretimi yapan markalar arasında seçim yaparken, kalite ve uzun ömürlü kullanım her zaman ön planda tutulan bir kriter olmalıdır.

KEM-P Vibrasyon Motorları Eksen Redüktör’de

Vibrasyon motorlarında nitelikli bir marka olarak ön plana çıkan KEM-P vibrasyon motorları, 2000 yılından bu yana elektrikli ve havalı vibrasyon motorları ve ekipmanlarının üretimini yaparak çok geniş bir müşteri portföyü oluşturmuştur. Gerçekleştirdiği yatırımlar sayesinde üretim kapasitesini en üst seviyeye çıkaran KEM-P vibrasyon motorları, günümüz şartlarında birinci sınıf ürün ve çözümlerle ülkemizin en büyük ve yüksek kalite standartlarında vibrasyon motor üreticisi konumunda yer alır.

Eksen Redüktör olarak, sadece bütçeye uygun cazip fiyatlar ile değil aynı zamanda satış sonrası vibrasyon motorları ile ilgili bilgi ve teknik destek içinde 7/24 yanınızda olmaya devam ediyoruz. KEM-P vibrasyon motorları hakkında fiyat teklifi alarak, bu konuda detaylı bilgi almak için Eksen Redüktör web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Eksen Redüktör; uzun yıllara dayanan çalışma tecrübesi ve müşteri ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran nitelikli çalışma prensibi ile her geçen gün gelişmeye ve büyümeye devam eden bir firmadır. Sanayi sektöründe kalite odaklı çalışmalar yapan Eksen Redüktör ile uzun ömürlü çalışma anlayışı, satış öncesi ve sonrası hizmetler ve müşteri memnuniyetini deneyimlemek için web sitemizi ziyaret edebilir, iletişim numaralarını kullanarak hemen bize ulaşabilirsiniz.

Teklif alın veya bize ulaşın alanı!