Hizmette Farklı Yakalayın | Eksen Redüktör
Bizi Ara

Redüktör Gücü Nasıl Hesaplanır?

Redüktör gücü hesabı, kullanılacağı makinesi özelliklerine göre hesaplanmaktadır. Bir dişli sistemi olarak motor gücünü ve devir ayarı yapmaktadır. Bütün motorlara dişli sistem bağlanarak devir ayarı yapılarak tork düşürülmektedir. Redüktörlerin kullanım amacına göre gücü hesaplanmaktadır. Mekanik ve elektronik sistemlerde kullanılan bütün sistemlerde işe uygun araç kullanılmaktadır.

Redüktör Gücü Nedir?

Bağlanması gereken makinesine uygun planlanan motor özelliklerine dişli gücü denmektedir. Güç P simgesiyle temsil edilmektedir, brim sürede dönüştürülen ya da aktarılan enerji ve iş güç olarak tanımlanmaktadır. Redüktör gücü hesabı,makinesinin gereksinim duyduğu KW(Pre) gücü işletme güvenlik katsayısı (F) çarpılarak yapılmaktadır.

Formül; Pre = F x Piş yani KW şeklinde çalışmaktadır. Güç hesabı yapabilmek için ihtiyaç sahipleri, günün her saati bulunduğu yerden hizmet alabilmektedir. Eksen redüktör internet erişimi sağlanarak bilgi ve teknik destek alınabilmektedir. Firma ekibi arasında bulunan profesyonellerden güvenle yardım alınabilmektedir.

Redüktör Güç Hesabı Nasıl Yapılır?

Bir dişli düzeneği olarak bilinen teknoloji ürünü Redüktörlerde bütün dişliler çift olarak bulunmaktadır. Ve her çift ise bir kademeyi temsil etmektedir. Güç hesabı, bağlanacağı makine ve projeye göre düzenlenmektedir.

Bir örnekle açıklanacak olursa; 4000 rpm yani işletme kat sayılı bir motorun 20 KW gücünde olduğunu varsayalım. Tork değeri N sembolüyle gösterilmektedir. Dişliler ise, Z sembolüyle tanımlanmaktadır.

  • P= 20KW x N=4000 formülüyle ifade edilmektedir
  • Dişli sistemi; Z1= 10 diş, Z2= 40 diş olarak hesaplanabilmektedir
  • Tork hesabı için; P= T1x N1/9550 formülü kullanılmaktadır
  • T1= 9550 x 20/4000 = 47,75 Nm olarak giriş değeri bulunmaktadır
  • Çıkış tork hesabı ise; Birlikte çalışan dişli çift sistemlerinde Tork N ile tanımlanmaktadır
  • Dişli sayıları ise Z sembolüyle ifade edilmektedir. Ve dişli sayısıyla devir doğru orantılı çalışmaktadır
  • Buna göre; T1/T2 = Z1/Z2 formülüyle de çıkış Tork değeri hesaplanabilmektedir

Motor Devir Hesabı

Motorlarda devir hesap işlemleri de kolaylıkla yapılabilmektedir. Doğru orantılı olarak çalışan devir sayısı ve dişli sayıları hesaplanabilmektedir. Motordan alınan güçle devir artırarak hız azaltılmaktadır. Elde edilen enerjiyi mekanik sisteme aktaran dişli sistemleri kullanılmaktadır.

  • Redüktör güç hesabı yapılırken, motor özellikleri göz önüne alınarak hesap işlemi yapılmaktadır.
  • Ters orantılı olarak çalışan (devir)N ve (dişli sayısı)Z formülle gösterilecek olursa;
  • N2 = 4000 X10/40 =1000rpm olarak çıkış devir sayısı bulunmaktadır.
  • Dişli sistemlerinde indirgeme oranı İ ile sembolize edilmektedir.

Buna göre; İ:4000/1000: 4/1 sonucu bulunmaktadır. Kolaylıkla yapılabilen hesaplamalar sonucunda hangi işe hangi araç gerektiği planlanabilmektedir. Söz konusu redüktör güç hesabı olduğunda devir sayısı ve dişli sayılarının bilinmesi gerekmektedir.

Redüktör Gücü Hesabında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Redüktör güç hesabı kolaylıkla yapılabilmektedir. Kullanılacağı motor ve yapılacak iş için gereken özelliklerde güç hesabı yapılarak sistem geliştirilmektedir. Değerlendirmelerde günlük çalışma süresi, ihtiyaç duyulan enerji ve tork değeri göz önüne alınmaktadır.

Dişli sistem güç hesaplamasında dikkat edilecek noktalar;

  • Dişli düzeneğinde maksimum tork ve hız değeri,
  • Çalışma alanındaki iklim koşulları, sistem çalışmasını etkileyecek aşırı sıcak ve soğuk ortamlar,
  • İş verimliliğiyle çıkış gücü arasındaki oran,
  • Güvenlik sistemi de r güç hesabında dikkate alınması gerekmektedir. Dış etkenlere karşı sistem güvenliği dikkate alınmalı ve güvenlik marjı hesaba katılmalıdır.

Giriş ve çıkış değerlendirmesi sistem verimliliği bakımından büyük önem taşımaktadır. Mekanik ve elektronik enerji dönüşümü sağlayan güç hesabının bilinmesi önemlidir. Verimliliğin sağlanabilmesi ve kesintisiz güç alınabilmesi için ihtiyaca uygun araç kullanılması gerekmektedir.

Redüktör Giriş & Çıkış Güç Hesabı

Genel dişli sistem gücünün hesaplanabilmesi için giriş ve çıkış güç değerleri de önem taşımaktadır. İşe ve gereksinime uygun olmayan redüktörde geri dönüşü olmayan arızalar çıkabilmektedir. Bu nedenle güç hesaplama işlemleri yapılarak iş ve projeye en uygun motor sistemi kullanılması gerekmektedir.

Hesaplama işlemi için kullanılan formüller işlemi kolaylaştırmaktadır. Bu sayede beklenen verimlilik alınarak kesintisiz güç kullanılabilmektedir. Günlük çalışma süresini düşünerek ortam iklimlendirmesi yapılmalıdır. Eksen Redüktör internet sitesiyle 7/24 iletişim kurularak teknik detaylı bilgi alınabilmektedir.

Firma güvencesiyle ihtiyaca uygun ürün siparişi oluşturularak sahip olunabilmektedir. Uzun yıllardır sektöre yüksek kalite ürün ve hizmet sunarak farkını kanıtlamaktadır. Eksen ürünleri arasında bulunan sistemler sektörde yaygın olarak kullanılmaktadır. Firma düşük fiyat yüksek performans ilkesiyle çalışmaktadır.

Güç Hesabında İzlenecek Adımlar

Redüktör gücü hesabının nasıl yapıldığı ve gerekli olup olmadığı merak edilmektedir. Dişli sistem olarak motorlu araçlarda kullanılmaktadır. Motor hızını ve gücünü düzenleyerek verimliliği artırmaktadır.

Güç hesaplaması yapılırken dikkat edilecek ilk nokta;

  • Tork belirlemesi olmaktadır. Yapılacak iş ve uygulama için gereken tork değerinin bilinmesi önemlidir.
  • İkinci olarak çıkış hızının bilinmesi gerekmektedir. Redüktör çıkış hızı devir ve dakika olarak hesaplanmaktadır.
  • Üçüncü olarak, redüktör gücünün bilinmesi gerekmektedir. Kullanıcının ihtiyacına göre planlanması gereken sistemden beklenen sonucun alınabilmesi doğru hesap yapılmasına bağlıdır. Sistem performansının beklentiye cevap verebilmesi güç hesabı yapılarak motor sistemi seçilmesine bağlıdır.
  • Redüktör giriş hız ölçümü dişli oranı(İ) ve hız değeriyle hesaplanmaktadır. Çıkış hızı ise rpm yani devir/ dakika olarak hesaplanmaktadır. Nm sembolüyle gösterilen Newton metre, tork değeri hesabında kullanılmaktadır.

Giriş ve Çıkış İşlemleri

Redüktör güç hesabı yapabilmek için gerekli verilerin elde olması gerekmektedir.

  • Çıkış hız hesabı,
  • N Out= N in:i,
  • Giriş hızı hesabı;
  • N in= RPM,
  • Güç hesabı;
  • P= (Tx N out),

Mevcut redüktör gücü değeri bilinerek eksiksiz hesaplama yapılabilmektedir. Kilowatt(KW) cinsinden redüktör gücü ve tork değeri hesapları formül kullanılarak yapılmaktadır.

Örnek;

Dişli oranı; 10,

Torku; 50 Nm

Giriş hızı; 15000 Rpm, olarak bilinen sistem gücü hesabı.

Redüktör güç hesabı; P= (50 x 150)/9,548.8= 0,785 KW,

Motor çıkış hızı, N out= 1500/10= 150 RPM, sonucu bulunmaktadır. Yapılan değerlendirme sonucuna göre işe uygun sistem ürünü seçilebilmektedir.

Motor Torku Nasıl Belirlenir?

Motor torkunun belirlenebilmesi için bazı verilerin bilinmesi gerekmektedir. Bunlar arasında, redüktör gücü, giriş hız değeri, çıkış hız değeri ve dişli oranı değerleri bulunmaktadır. Motor tork değeri Newton metre olarak hesaplanmakta ve Nm ile ifade edilmektedir. Düzenli ve verimli bir hesaplama sayesinde maksimum verim alınabilmektedir.

Çıkış hız hesabı; N out = 1500:10=150rpm olarak görülmektedir.

Bu verilere göre redüktör güç hesabı; P=(50x150): 9,548,8= 0.785 KW sonucu bulunabilmektedir.

Redüktör gücü hesapları büyük öneme sahiptir. İş ve projeye uygun teknolojiler kullanılarak beklenen verim alınabilmektedir. Aksi halde büyük arızalar çıkabilmekte ve işler yolunda gitmeyebilmektedir.

Redüktör Güç Hesaplarını Kim Yapar?

Elektrik elektronik araçlarda kullanılan Redüktör güç hesapları profesyoneller tarafından yapılmaktadır. Güvenli ve eksiksiz hesaplama yapılarak yapılacak işe en uygun ürün seçilebilmektedir. Bu konuda eksen redüktör ekibi teknik olanaklarıyla öne çıkmaktadır. Günün her saati iletişim kurarak güvenle yardım alınabilmektedir.

İhtiyaçlar belirlenerek uzmanlardan bilgi ve hizmet alınabilmektedir. Dişli sistemlerde güç hesabı yapabilmek için doğru ve teknik bilgilerin elde olması gerekmektedir. Yapılan hesaplama sonucunda en uygun ürün seçilerek uygun fiyata sipariş oluşturulabilmektedir. Siparişler en kısa sürede firma güvencesiyle adrese teslim edilmektedir.

Teklif alın veya bize ulaşın alanı!